Goed onderwijs

 

Kinderen moeten nog ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen. Goed onderwijs helpt hen bij deze ontdekkingsreis, net als samen spelen, samen doen en samen ervaren. Omdat taal de sleutel is tot een succesvolle toekomst, krijgen taal en begrijpend lezen bij ons extra aandacht, net als andere vakken zoals rekenen. Daarbij geldt: resultaat telt. Ook voor onszelf. Daarom zijn we heel blij dat we in juni 2022 van de onderwijsinspectie een Goed hebben gekregen!

Omgaan met verschillen

Niemand lijkt op iemand. We zijn allemaal anders en hebben allemaal onze eigen talenten. Wij geloven in de kracht van ieder kind en vinden het geweldig om de kinderen te helpen zich te ontwikkelen. Bij ons krijgen kinderen de extra aandacht en ondersteuning bij de onderdelen waar ze dat nodig hebben. Wij leren de kinderen ook naar de wereld om zich heen te kijken, de verschillen te zien en te begrijpen.

De extra’s bij Het Scala

Met een aanvullend pakket aan activiteiten en lessen krijgt jouw kind alles wat het nodig heeft om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Ons kindcentrum heeft oog voor de verschillen en biedt de kinderen (en hun ouders) daarom extra ondersteuning op verschillende manieren:

  • Plusklas: een paar keer per week, voor kinderen die op hun eigen niveau werken aan hun doelen;
  • Familieklas: één periode in het onderwijsjaar, voor kinderen en hun ouders die extra willen werken aan positief gedrag;
  • Ta(a)lentklas: één middag, voor kinderen van groep 7 en 8 die na schooltijd alvast meer willen leren voor vmbo-t, havo of vwo;
  • TopTijd: een speciaal programma voor kinderen die hoog scoren, leergierig zijn en extra uitdaging zoeken. Er is een TopTijd juniorgroep (groep 3 en 4) en een TopTijd seniorgroep voor oudere kinderen. De kinderen bepalen zelf een leervraag rond een thema, doen onderzoek en presenteren het resultaat aan hun medeleerlingen. Kinderen in de TopTijd-groepen gaan ook één keer per jaar op excursie;
  • Beeldende lessen: elf keer per jaar krijgen alle kinderen beeldende lessen van een kunstvakdocent van Scholen in de Kunst. Daar werken zij met materialen als klei, schapenwol en hout en leren technieken als boetseren, vilten, zagen en timmeren. In deze lessen leren kinderen ontdekken, onderzoeken, creatief denken, goed kijken, problemen oplossen en ervaren zij hoe ze met hun eigen ideeën iets bijzonders kunnen maken.

Continurooster & overblijven

Het basisonderwijs in ons kindcentrum kent een continurooster. Dat betekent dat de kinderen van groep 1 t/m 8 van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 14:15 uur bij ons zijn (de deur is vanaf 08:20 uur open). Alle kinderen blijven tussen de middag over. Het eerste kwartier van de middagpauze eten de kinderen in hun groep met de eigen leerkracht. Afhankelijk van het weer, spelen ze daarna onder toezicht een half uur binnen of buiten.

(Lunch)pakketjes en water

De kinderen nemen hun eigen eten mee naar school. Wil je jouw kind wel twee aparte pakketjes meegeven? Eén voor de kleine pauze en een lunchpakketje. Het lunchpakket bewaren we in speciale kasten, zodat de kinderen dit niet al in de kleine pauze opeten. In ons kindcentrum vinden we gezond drinken belangrijk. Daarom drinken we in de kleine pauze altijd water en liefst ook in de lunchpauze. Dit is onderdeel van het sportieve leefstijlprogramma B.SLIM, waar we mee samenwerken. Kinderen in de groepen 1 t/m 3 krijgen daarom een dopper (waterfles) die op het kindcentrum blijft. De oudere kinderen nemen zelf water mee naar school.

Openbaar Kindcentrum Het Scala
Vreedzaam en goed onderwijs
voor alle kinderen uit Hogekwartier, Schuilenburg en Randenbroek

Volg ons

Volg ons ook via Instagram.

Stichting

Openbaar Kindcentrum Het Scala is onderdeel van Stichting Meerkring en Partou Kinderopvang. Wil je werken in het basisonderwijs en/of de kinderopvang in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Partou precies doen? 
Kijk dan op www.meerkring.nl en www.partou.nl.

 

Contact

Openbaar Kindcentrum
Het Scala
Ariaweg 115
3816 HJ  AMERSFOORT

T - onderwijs: 033 472 0221
T - opvang: 033 479 0409 /
033 470 1500
Mail ons

Plan route